plac zabaw

słONICOwe place zabaw

Szpitale dziecięce nie kojarzą się z miejscem wypełnionym beztroskim i radosnym śmiechem dzieci. Postanowiliśmy podjąć działania, które choć trochę pomogą zapomnieć maluchom o bólu i cierpieniu związanym z chorobą. Tym razem zadbaliśmy o otoczenie szpitala, budując plac zabaw z prawdziwego zdarzenia!

Pierwszy słONICOwy plac zabaw został otwarty przy Szpitalu Dziecięcym im. Prof. Dr. J. Bogdanowicza przy ul. Niekłańskiej w Warszawie. Dzieciaki oczekujące na wizytę w przychodni przyszpitalnej, mogą beztrosko spędzić czas bawiąc się na świeżym powietrzu. Do swojej dyspozycji mają zjeżdżalnie, karuzele, bujaki, miejsca do wspinania, huśtawki i wiele innych elementów, które sprawiają im mnóstwo radości.
Plac odwiedzany jest również przez dzieci mieszkające na Saskiej Kępie, z czego się bardzo cieszymy! Doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, że zabawa to jedna z ważniejszych form aktywności wpływająca na prawidłowym rozwoju każdego dziecka.

Relację z otwarcia placu możesz przeczytać tutaj.

W najbliższym czasie planujemy otworzyć kolejne place zabaw! Jeśli masz pomysł, gdzie takie miejsce jest szczególnie potrzebne, skontaktuj się z nami mailowo: fundacja@onico.pl