Nowy słONICOwy kącik w Instytucie Matki i Dziecka

We wtorek 22 maja na terenie Instytutu Matki i Dziecka w Warszawie otworzyliśmy kolejny słONICOwy kącik! W wydarzeniu udział wzięli również siatkarze ONICO Warszawa – Jakub Kowalczyk, Jan Firlej i Jędrzej Gruszczyński.

Na początku spotkania doszło do oficjalnego otwarcia słONICOwego kącika na oddziale radiologii oraz zaprezentowania nowych elementów strefy zabaw na oddziale onkologii. Dla małych pacjentów przygotowaliśmy również kilka innych atrakcji – malowanie twarzy, studio tatuażu, a przede wszystkim, spotkanie z siatkarzami. Zawodnicy ONICO Warszawa, Kuba Kowalczyk, Janek Firlej i Jędrzej Gruszczyński, odwiedzili oddziały onkologii, pediatrii oraz radiologii, gdzie rozdali balony oraz pamiątkowe autografy.

Fundacja ONICO już po raz kolejny wsparła warszawski Instytut Matki i Dziecka. W ubiegłym roku organizacja otworzyła pierwsze słONICOwe kąciki, w których mali pacjenci chociaż na chwilę mogą zapomnieć o zmaganiu się z problemami zdrowotnymi.

Galeria z wydarzenia:

Fot.: Jakub Ćmil