Odważ się być zdrowym na PGE Narodowym

W niedzielę 2 września Fundacja ONICO wzięła udział w pikniku rodzinnym „Odważ się być zdrowym na PGE Narodowym”.SłONICOwy kącik współtworzyli reprezentanci klubu ONICO Warszawa – Piotr Gacek, Jakub Kowalczyk, Konrad Buczek, Mateusz Janikowski i Paweł Mikołajczak.

W namiocie Fundacji ONICO na uczestników pikniku czekało wiele atrakcji. Wolontariusze Fundacji zadbali o niespodzianki w SłONICOwym kąciku. Było malowanie twarzy, kolorowanki oraz inne gry i zabawy. Ponadto, na małych sportowców czekali siatkarze ONICO Warszawa, którzy poprowadzili zajęcia z siatkówki. Stanowisko Fundacji było jednym z punktów sportowego pięcioboju – aby zaliczyć zadanie z siatkówki, należało zagrać z jednym ze stołecznych zawodników.

Głównym celem wydarzenia „Odważ się być zdrowym na PGE Narodowym” jest promocja zdrowego i aktywnego stylu życia jako kluczowego elementu profilaktyki otyłości wśród dzieci i młodzieży. Wydarzenie skierowane jest zwłaszcza do mam, bo to one właśnie mają największy wpływ na styl życia swojej rodziny.Aktywna, uśmiechnięta mama w dobrej formie to najlepszy dowód na to, że można i warto dbać o zdrowie. Kolejnym celem pikniku jest udowodnienie, że sport może być świetnym sposobem na rodzinne spędzanie wolnego czasu. Czy można lepiej połączyć przyjemne z pożytecznym? Tego dnia najważniejsza jest dobra atmosfera i wspólnie spędzony czas – mówią twórcy pikniku.

– Wzięliśmy udział w wydarzeniu na zaproszenie Fundacji Instytutu Matki i Dziecka, z którą współpracujemy na co dzień. To właśnie w Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie Fundacja ONICO zakłada strefy zabaw, tzw. słONICOwe kąciki. Bardzo cieszymy się, że wraz z siatkarzami ONICO Warszawa mogliśmy uczestniczyć w niedzielnym pikniku i stworzyć tutaj naszą mobilną wersję strefy zabaw– powiedziała manager Fundacji ONICO, Aleksandra Przywecka.
Zdjęcia z wydarzenia:

40651756_2094001600633322_8552719877201199104_n