plac zabaw

Otwarcie placu zabaw w szpitalu przy ul. Niekłańskiej

22 maja miało miejsce niezwykle radosne wydarzenie – otwarty został pierwszy plac zabaw ufundowany przez Fundację ONICO w Szpitalu Dziecięcym im. Prof. Dr. J. Bogdanowicza w Warszawie.

Plac zabaw jest dedykowany zarówno dzieciom oczekującym na przyjęcie do szpitala – znajduje się on w pobliżu rejestracji, dzięki czemu dzieci mogą się bawić zanim zostaną zaproszone do lekarza, jak również dzieciom mieszkającym w okolicy, ponieważ jest on publicznie dostępny.

W otwarciu uczestniczyła Dyrektor szpitala – Lek. Med. Małgorzata Stachurska-Turos, która wraz z Prezesem Fundacji ONICO Panią Anną Przywecką-Turczyn przecięła wstęgę i zaprosiła dzieci do zabawy.

Gośćmi honorowymi wydarzenia byli siatkarze i działacze ONICO Warszawa – Marcin Bańcerowski, Maciej Nowak, Jakub Kowalczyk, Paweł Mikołajczak, Maciek Olenderek oraz Jan Firlej, którzy okazali nam ogromną pomoc i wielkie serce.

Podczas imprezy dzieci miały możliwość – poza bycia pierwszymi użytkownikami placu – korzystania z atrakcji zapewnianych przez naszych wolontariuszy, czyli między innymi pomalowania twarzy oraz otrzymania specjalnie skręcanych baloników. Szczególnie chcemy podziękować naszym wolontariuszom, którzy przez całe wydarzenie prowadzili wspaniałe animacje.

To dopiero pierwszy z wielu placów zabaw, które planujemy stworzyć. Poniżej znajdują się film oraz zdjęcia z tego wydarzenia – zapraszamy do oglądania.