otwarcie słONICOwych kącików IMiD

Otworzyliśmy słONICOwe kąciki w Instytucie Matki i Dziecka

27 października miało miejsce niezwykle radosne wydarzenie – otworzyliśmy kolejne już słONICOwe kąciki, tym razem w Przychodni Specjalistycznej Instytutu Matki i Dziecka.

Przepiękna uroczystość otwarcia została uświetniona obecnością działaczy i siatkarzy naszego klubu – ONICO Warszawa wraz z samym Pawłem Zagumnym. Wstęgę przecięła Prezes Fundacji ONICO – Pani Anna Przywecka-Turczyn oraz Dykektor Kliniczna Instytutu Matki i Dziecka dr Alicja Karney.

Dzieci miały możliwość nie tylko bawienia się nowiutkimi zabawkami, ale również miały możliwość pomalowania buziek. Siatkarze ONICO Warszawa odwiedzili również oddziały szpitala – z balonikami odwiedzili oddziały onkologii, pediatrii oraz neurologii. Dzieciaki przebywające na oddziałach chętnie brały autografy, fotografowały się z chłopakami. Jesteśmy przekonani, że była to zdecydowanie ekscytująca chwila, ocieplająca trudny pobyt w szpitalu.

W tym miejscu chcemy serdecznie podziękować naszym nieocenionym wolontariuszkom – debiutującym w naszej Fundacji – harcerkom z 80 Warszawskiej Drużyny Wędrowniczek „Ostoja” oraz – już stałym bywalcom naszych wydarzeń – dziewczynom z Studenckiego Biura Wolontariatu APS.

Zobacz zdjęcia z otwarcia: